עובדים בסניף "קפה קפה" בחיפה קיבלו הוראה לא לדבר בערבית

חזרה לפורוםחזרה לפורום הרשמההרשמה התחברותהתחברות
מערכת צבע אדום! מערכת זו מתריעה על התראות צבע אדום ואזעקות אמת ברחבי הארץ בזמן אמת.
צבע אדום
התראה חדשה היום 18:57 ירוחם, רמת הנגב, נווה מדבר, בני שמעון


  • עובדים בסניף "קפה קפה" בחיפה קיבלו הוראה לא לדבר בערבית
    ליעד
    ליעד
    מספר הודעות: 17,192
    ותק: 11 שנים ו-11 חודשים
  • 14/11/2016 08:37
  • צפיות304
לדברי העובדים, לסניף לקוחות ערבים רבים ומרבית המועסקים במקום הם ערבים. מרכז עדאלה טוען כי האיסור לעשות שימוש בשפת אם הוא בלתי חוקי
הסניף ככל נראה מעסיק מספר עובדים דוברי השפה הערבית, לפני כחודש וחצי הוחלט שאין לדבר בשפה הערבית במהלך העבודה מה שגרר תגובות נזעמות מצד העובדים.
המרכז המשפטי עדאלה לזכויות המיעוט הערבי פנתה לבעל העסק בדרישה לבטל את האיסור.

אז מה יש לנו כאן ? בעל עסק פרטי, העסק המקום הרכוש הציוד הכל שלו, הוא החליט שבמקום שלו ידברו בשפה העברית השפה המקובלת בישראל ושפת האם של מרבית הלקוחות.

אין שום רע בכך ומעבר לכך זו זכותו המלאה. מדובר במקום פרטי ובצוות עובדים שהוא משלם להם משכורת. אם לא מוצא חן בעינייך משהו בעבודה אתה קם ועוזב, זה לא איזה משרת ניהול בכיר שחבל לנטוש זה מלצרות יש עשרות משרות כאלו באזור חיפה.
בדרך כלל מקובל שעובד פועל תחת הנורמות המקובלות במקום העבודה, פה נראה שמדובר בעובדים שחושבים שהם יכולים לנהל את המקום של מישהו אחר וזה מה שלא בסדר.
לא רחוק משם קיימות מספר חברות גדולות ובולטות שמעסיקות אלפי עובדים שחלקם דוברי השפה הערבית, שם השפה המקובלת בעבודה היא עברית ואין צורך בהוראה של מישהו כדי לא לדבר בשפה אחרת, זו הנורמה זה מה שמקובל במקום העבודה וכך נוהגים.

העניין הזה של השפה פועל גם ההפך אם אתה עובד במקום פרטי שבו הערבית היא השפה המקובלת ובעל הבית יבקש לדבר רק ערבית, אין ספק שיהיה צורך להתאים את עצמך לדרישות המקובלות באותו מקום עבודה .


מתוך הארץ:
http://www.haaretz.co.il/news/education/.premium-1...
"לדברי דונא חוא, תושבת חיפה העובדת בסניף מזה שמונה חודשים, חלק גדול מהעובדים בסניף הם ערבים וכך גם לקוחות רבים שפוקדים את המקום. בשיחה עם "הארץ" אמרה כי היא ממשיכה לדבר ערבית ותעשה זאת גם אם הדבר יעלה לה במשרתה. "הערבית היא שפת אם שלי, ואם אני מדברת עם עמיתה לעבודה שהיא ערביה או לקוחות שהם ערבים אין שום היגיון שאני אדבר בשפה אחרת", אמרה. "בתת מודע שלי אני מדברת איתם בערבית ואני לא חושבת שהשפה הערבית מאיימת על אף אחד", הוסיפה.

עו"ד סאוסן זהר מהמרכז המשפטי עדאלה לזכויות המיעוט הערבי פנתה לבעלי בית הקפה בדרישה לבטל את האיסור. "האיסור לעשות שימוש בשפת אם, שהיא שפתם של האוכלוסייה הערבית המהווה קבוצת מיעוט לאומי בישראל, הינו בלתי חוקי בעליל", כתבה בפנייתה. "האיסור הינו משפיל ומעביר מסר לפיו העובדים הערבים המועסקים על ידכם הינם נחותים ובלתי רצויים, וזאת ללא קשר למניע שלכם בהצבת הדרישה ובכך דרישתכם מהווה פגיעה בכבודם".


נערך ע"י ליעד 14/11/2016 08:41
2022
  • תגובה מהירה



מקרא סימנים
  • הוספת תגובה הוספת תגובה
  • הודעה חדשה
  • הודעה עם תוכן
  • o הודעה ללא תוכן
  • תמונה מצורפת תמונה
  • וידאו מצורף וידאו


כללי הפורומים של ישראמדיה