אם יש דבר אחד שהורים ישראלים לגמרי משוכנעים בו זה שבישראל יש כמות אדירה של חופשות, הרבה יותר מהמקובל בעולם. תחושה זו מתחזקת בעיצומם של החגים. בפועל ישראל אכן אלופת ה־OECD בתחום החופשות, אבל הפוך. כלומר יש בה יותר ימי לימודים ופחות ימי חופשה מאשר בכל מדינת אחרת בארגון ובפער גדול מהבאות אחריה. אבל גם התחושה של ההורים שכל כך קשה עם החופשות של הילדים אמיתית. איך זה יכול להיות? בישראל יש כמות מאוד גדולה של ימי חופשה שבהם צריך למצוא סידור לילדים.
ב־2015 היו בבתי הספר היסודיים בישראל 223 ימי לימודים ו־142 ימי חופשה. הסגנית שלנו בימי לימודים, יפן, פיגרה אחרינו ב־22 יום. איפה אנחנו ואיפה ממוצע ה־OECD שעומד על 180 ימי חופשה או ממוצע האיחוד האירופי - 183. בסך הכל כמות ימי החופשה מלימודים המקובלת באיחוד וב־OECD גדולה בחמישה עד שישה שבועות מבישראל. צרפת היא ללא ספק ארץ חופשות הלימודים הבלתי נגמרות - 203 יום.
שובר שוויון של יום ראשון
סיבה חלקית למיעוט ימי החופשה בישראל היא שבניגוד לעולם הנוצרי, במערכת החינוך הממלכתית בישראל לומדים שישה ימים בשבוע. אם ננהיג בישראל סופ"ש של שבת ראשון יהיו כאן 179 ימי חופש ביסודי, כלומר הרבה פחות מהמצב הנוכחי. אבל עדיין קצת פחות מממוצע ה־OECD.
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L...