12-7-2006 בוקר שגרתי שהחל כרגיל, הילדים בחופש גדול תושבי הצפון בעיסוקיהם כשללא התראה או סימנים מקדימים החלה הפגזה כבדה לעבר מוצבי צה"ל באזור הגליל המערבי, הפגזה שמתרחבת גם לאזורים אחרים בגבול הצפוני. צה"ל יורה חזרה לעבר מקורות הירי באזור גבול הלבנון. ההפגזה מתרחבת לישובים אזרחיים תושבי אזור הצפון נקראים לרדת למקלטים.
09:05 בבוקר שני רכבי סיור מסוג האמר נעים על גדר המערכת בקו זרעית-שתולה, בנקודה 105 נפתחת אש ונורים טילי נ.ט.
חוליית חיזבאללה שעברה את גדר המערכת מבלי שהתגלתה אורבת להאמרים.
ההאמרים סופגים פגיעה ישירה, בהאמר הראשון 4 חיילים שניים מהם מצליחים להסתתר ולא מתגלים והשניים האחרים נפצעים באורח קשה, אהוד גולדווסר ז"ל ואלדד רגב ז"ל. בהאמר השני שספג פגיעה ישירה היו 3 חיילים אייל בנין ז"ל, שני תורג'מן ז"ל, וואסים סלאח נאזל ז"ל, שלושתם נהרגו במקום.
חוליית חיזבאללה נוספת פורצת את גדר המערכת ולוקחת את החיילים גולדווסר ורגב הפצועים או הרוגים (מצבם לא היה ברור) וחוזרת בחזרה אל שטח לבנון שם מועברים החיילים לעייתא אל שעב ומשם נעלמים עקבותיהם.
ארוע החטיפה התגלה רק לאחר שכוח נוסף של צה"ל הגיעה למקום כמעט ארבעים דקות אחרי, "נוהל חניבעל" הוכרז בגזרה. טנק צה"לי ונגמחון נשלחו לאזור החטיפה ונכנסו ללבנון, הטנק עלה על מטען נפץ כל צוות הטנק נהרג במקום.
הדיווח הראשוני על הפגזה כבדה באזור הצפון: