אוכלוסיית ישראל מונה כ-כ־8.522 מיליון נפש ויש מי שחושב שזה יותר מידי וכי אנו "סובלים" מעודף ילודה, תכירו את: פרופסור אלון טל שסבור שהמצב הילודה כפי שהוא כיום הוא בלתי נסבל ומוביל את ישראל לאסון ולקריסה !
לפי כתבה שפורסמה היום בכלכליסט פורש פרופ' טל את משנתו, הגענו לגודל האוכלוסיה הרצוי ולא צריך להביא לעולם יותר מילד אחד או שניים (שגם זה יותר מידי). לפי הפרופ' בעוד מספר עשורים האוכלוסייה תגדל בקצב כזה שהצפיפות תכריע.
מה שלא צויין בכתבה זה התמותה, או יותר נכון קצב התמותה ! תמותה טבעית, תאונות דרכים, פיגועים, מלחמות נוראיות כל אלה מחסלים דורות של משפחות עתידיות, משפחות שכבר לא יהיו.
ניקח לדוגמה את צוק איתן, 67 חיילים ז"ל שנהרגו, זה 67 משפחות שלהן היו אמורים להיות בממוצע עוד / או 2 ילדים. המשמעות של העניין ? כ-120 ילדים שלא יהיו ותתחילו להכפיל בדורות קדימה. צוק איתן לא יהיה המבצע האחרון (לצערנו).
מתוך הכתבה:
"בארגז הכלים של טל יש רעיונות נוספים כמו הגבלת מספרי טיפולי הפוריות כך שיסייעו לזוגות להביא ילד אחד, לא יותר מזה, ויוגבלו לשלושה־ארבעה מחזורי טיפול בלבד, שאחריהם הסיכוי להיריון נמוך מאוד".
הבנתם את זה ? אם גם ככה קשה לכם להביא ילדים באופן טבעי ואתם עוברים יסורים
אז אחד זה מספיק לדבריו אחרי זה יש להגביל את הסיכויים להריון נוסף.
על פניו נראה שלפרופ' יש בעיה עם "התרבות" של מגזר מסויים אבל בין זה לבין השלכת "הרעיונות" וההפחדות שלו על כלל ישראל המרחק הוא רב. מספיק מבצע או מלחמה וכבר נגוזו עשרות דורות עתידיים. מעבר לזה פרופסור יקר אתה בן 55 ושתבדל לחיים ארוכים אבל הסיכוי שנזכה ונראה פה מדינה עם 30 מיליון נפשות מאוד נמוכים שלא לומר שואפים ל-0, יש לפחות עוד 70-80 שנה קדימה עד שנגיע לחצי מזה אם בכלל, אז למה להקדים את המאוחר ?
עוד מתוך הכתבה:
"אני לא מוכן לחיות במדינה שצועדת לפי תהום ומתעלמת מזה. אני לא יכול כי אני אוהב את הארץ הזו, גורלי קשור בה, אני לא רוצה להתאבד ואני רוצה שתהיה פה מדינה לדורות הבאים. אבל אם יהיו פה 30 מיליון איש, לא יהיה נעים לחיות פה. כולם יסתגרו או יעזבו".
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L...