באוסטריה ה'נאורה' השוו את הונגריה לנאצים ● בגרמניה שוכנו הפליטים במחנה הנאצי 'בוכנוואלד'
http://on.fb.me/1Disiwp
הסערה וחילוקי הדעות בנושא המהגרים והפליטים לאירופה עולה שלב: בראיון שהעניק בשבת קנצלר אוסטריה, ורנר פיימן לעיתון הגרמני "דר-שפיגל" מתח פיימן ביקורת רבה על מדיניותו של ראש ממשלת הונגריה, ויקטור אורבן, בעניין מהגרי העבודה באירופה, ואף השווה את מדיניותו לזו שבה נקטו הנאצים בזמן השואה.
"לשים פליטים ברכבות ולשלוח אות למקום אחר לגמרי מזה שהם חושבים שהם הולכים אליו, מזכיר לנו את הפרק החשוך ביותר בהיסטוריה של היבשת שלנו", אמר פיימן כשהוא מתכוון כמובן למשלוחים של יהודים ואחרים למחנות ריכוז אותם ביצעו הנאצים.
בתגובה לדברים, זימנה הונגריה את השגריר האוסטרי לנזיפה. הזימון לנזיפה הוא עליית מדרגה במאבק בין שתי המדינות, שמתקשות למצוא עמדה משותפת בהתמודדות עם זרם המהגרים והפליטים המחפשים מקלט במדינה רחוקה מהמלחמה והעוני השוררים בסוריה ובעיראק.
אך דברים לחוד - ומציאות לחוד, בזמן שקאנצלר אוסטריה בחר להשוות את הונגריה דווקא בעיתון הגרמני ("דר שפיגל"), חושף העיתון הבריטי "דיילי מייל" תמונות, בה רואים מי הם באמת ה'דיירים' החדשים במחנות העבודה של הנאצים.
להמשך הכתבה>>>
https://goo.gl/lRNMTa