"לא אתם צריכים להודות לי שבאתי, אלא אני צריך להודות לכם שהזמנתם אותי" – כך אמר הנשיא
"אתם לא צריכים להודות לי על שבאתי אליכם, אני רוצה להודות לכם על כך שהזמנתם אותי" – כך אמר ביום שני שעבר בבוקר נשיא המדינה, ראובן רובי ריבלין, פעמיים, פעם בביקורו בבית הספר יצחק שדה, שם פתח את שנת הלימודים תשע"ה, ופעם שנייה באולם מועצת העיר, שהיה מלא מפה לפה. גישתו ועממיותו של הנשיא, קנו את לב שומעיו, מה שהוסיף לו עוד עדת מעריצים בדמות כמה מאות מתושבי דימונה, שטרחו ובאו הן ליצחק שדה והן לבניין העירייה כדי לצפות ולהתחכך בנשיא הטרי.
העיר דימונה לבשה חג, והעומד בראשה, בני ביטון, נראה כמו חתן ביום כלולותיו: חנוט בחליפה שחורה, לבוש חולצה לבנה וענוב עניבה תואמת בצבע תכלת. לצדו, אולי בפעם הראשונה בחייה, רעייתו אורית ומאחוריו שני סגניו, אילנה אזולאי ואריאל ללוש ובתווך - ראש מנהל החינוך, משה נחום. בכל זאת, לא בכל יום מגיע נשיא לדימונה, ועל אחת כמה וכמה לפתוח את שנת הלימודים. הקרדיט, יאמרו כולם, מגיע לראש העיר ביטון שהצליח, בשפתו המיוחדת, לשכנע את הנשיא כי מערכת החינוך בדימונה ראויה לכך שהוא יפתח אותה, מה שאכן קרה בפועל.
כבר בשמונה בבוקר התייצב הנשיא בבית הספר יצחק שדה והתקבל בתרועת שופר, בחיוכים ובברכות מצד עשרות תלמידים. שעה קלה הסתודד הנשיא ביצחק שדה, הקשיב לנאומים ולברכות, לחץ ידיים, הצטלם, והכי חשוב – חיבק, ליטף ונישק את ילדיו. הנשיא אף סיפר כי נתבקש על ידי נכדו שי להתלוות אליו ביומו הראשון בבית הספר, אך הוא הסביר לו כי כבר התחייב ל... ילדי דימונה.
בתום שעה קלה, התפנו הנשיא, רה"ע ופמליותיהם לאולם מועצת העיר, שם נתקבלו ע"י הרבנים הראשיים בחלה ויין. הרבנים אף ברכו את הנשיא, כמקובל במקורותינו. ואילו ראש העיר נתן, כהרגלו בקודש, סקירה מקפת אך ממצה הן על מערכת החינוך והן על התפתחות העיר בתחום הפיזי, תעסוקתי ועוד.
זכות המילה האחרונה ניתנה לנשיא, לא לפני שמקהלת ילדים המורכבת מילדי קהילת העבריים וילדי דימונה ניגנה ושרה לו, בין היתר, את "מי שמאמין לא מפחד". הנשיא דיבר על האחדות בעם, כאשר הוא מציין כי לא בכדי קהילת העבריים בחרה בעיר דימונה, ולא בכדי ישנו שיתוף פעולה פורה בין חבריה לתושבי דימונה. "העבריים, שאחים לנו הם, לא חיפשו את המפריד אלא את המאחד, ולכן הם מקובלים כאן על תושבי העיר. אני מודה לכם על ההזמנה לבוא לדימונה, יש לכם מערכת חינוך נפלאה בעיר, יש הרבה מה ללמוד מכם. לי אישית יש לי כאן חברים כמו ז'וז'ו מחפודה ועוד רבים וטובים. אני שמח ומאושר להיות כאן. לדימונה יש הרבה מפעלים, ותושבי דימונה אחראים לכלכלת המדינה וליצוא שלה. אבל יש לנו גם מפעל טקסטיל נפלא ששומר גם על העיר, גם על המדינה, גם על המזרח התיכון ואולי גם על העולם כולו, וטוב שכך. מכאן אני הולך לחזק את תושבי עזה ולמסור להם בשמכם שאתם מחבקים ומחזקים אותם". כך הנשיא.
מאת:אלירן שר
עורך
לפניות ותגובות:
נייד 0524321636