https://www.10.tv/news/156370
לפי ערן שחם-שביט, ההתכתבות בינו ובין רונית פוזננסקי-כץ נערכה טרם פגישה שהקדימה את הדיון בהארכות המעצר. לדבריו, במסרונים הצביע על חילוקי הדעות עם המשטרה
התכתובת המלאה בין עורך הדין ערן שחם-שביט לשופטת רונית פוזננסקי-כץ נחשפת. מנהל חקירת בזק ברשות לניירות ערך טוען כי הדברים נכתבו טרם דיון בלשכת השופטת, המקדים את הדיון בהארכות המעצר, ובהם למעשה חשף בפניה את לחילוקי הדעות בינו לבין חוקרי המשטרה בתיק 4000.
להלן התכתובת המלאה, שנערכה בין החוקר לשופטת לדברי החוקר משום שהאחרונה לא מעסיקה עוזר או מתמחה (ההערות מטעם הכתב).
9:32
שופטת: אני רוצה לראות החומרים לפני. אודיע לכם כשאגיע לבית המשפט כדי שנדבר עובר (לפני) לדיון
9:33
שחם-שביט: מאה אחוז
15:45
שחם-שביט: יש כיוון לשעת מפגש למעצר?
16:20
שופטת: האם אפשר להקדים את הכל? המפגש והדיון?
שופטת: אני בדרך לבית המשפט
שחם שביט: גם אנחנו. כשנגיע
17:13
שופטת: אני בלשכה. היכן אתם?
17:13
שחם-שביט: אנחנו ליד הלשכה, אבל אור (נציגת המשטרה) והצוות שלה טרם הגיעו. אני מעדיף לא להסתכן במוות (כלומר, לא להיכנס בלעדיה ללשכה, ב"ק)
17:14
שופטת: ובצדק. נמתין
17:15
שחם-שביט: סבבה, לפחות הבשורות הנחמדות שאור ועמיקם ישוחררו מחר בתנאים. (כלומר, בשורות טובות לשופטת שלוחצת להפחית את ימי המעצר, ב"ק)
תיראי מופתעת (כלומר, מופתעת בפני חוקרי המשטרה, שלא יודעים שערן נתן לשופטת את המידע המוקדם, ב"ק)
17:16
שופטת: אני מתחילה לעבוד על הבעה הולמת של הפתעה מוחלטת
17:17
שחם-שביט: סטלה ואיריס, נבקש מחר ימים ספורים. יבקשו 3, את בהחלט, אבל ממש בהחלט, יכולה לתת יומיים (כלומר, ערן מבהיר לשופטת שבניגוד לחוקרי המשטרה הוא סבור שאפשר לתת פחות ימים, ב"ק)
17:17
שופטת: אתה ממשיך לגלות לי הכל ואני איאלץ להיראות ממש ממש מופתעת
17:18
שופטת: אז אולי המתווה שחשבנו עליו אינו כה רחוק מהמציאות... (כלומר, המתווה של בידול בין הנחקרים השונים באשר לימי המעצר ההכרחיים, ב"ק)
שחם-שביט: זה עלה לי בדם. כמעט הרביצו לי או עצרו אותי בלהב (כי כאמור, חוקרי המשטרה סבורים שצריך הרבה ימי מעצר לכולם, ב"ק)
שופטת: נדמה לי שאין דבר מפחיד כמעצר בלהב
17:19
ממש. אני בטראומה מזה.
17:19
שופטת אני מתארת לעצמי
17:30
שחם-שביט: אני מחוץ ללשכה אפשר להיכנס?