חוקרים גילו את המאובן האנושי המודרני הוותיק ביותר הידוע מחוץ לאפריקה, שגילו נאמד בין 177,000 ל 194,000 שנים וזאת על פי מחקר חדש בכתב העת Science. המאובן הוא עצם הלסת העליונה, שכולל כמה שיניים, נמצא במערה פרהיסטורית, מערת מיסליה, בישראל. באתר נמצאו גם כלי אבן.
הימצאות המאובן מצביעה על כך שבני אדם מודרניים היו אולי בתנועת הגירה ונודדים מאפריקה, לפחות 50,000 שנה קודם לכן, ויכול להסביר ממצאים קודמים של מאובנים אנושיים מודרניים בחלקים אחרים של העולם, אשר מתוארכים 90,000-120,000 שנים.
המאפיינים של הלסת והשיניים הם ללא ספק אנושיים, ממצאי המאובן מעידים כי הינו דומה לאדם המודרני יותר ממאובנים שנמצאו באפריקה וקדום יותר ממאובנים אחרים שנמצאו במערות קפיצה (ליד נצרת) וסחול (בכרמל).
כלי אבן שנחשפו באתר מאששים את הגיל ואת "התחכום" הם עוצבו בצורה ייחודית הנקראת טכניקת לוואלואה (טכניקה פרהיסטורית), שבה האבנים סותתו בצורה מתוחכמת כדי להגיע לצורה חדה ודקה.
גילוי הכלים יחד עם המאובנים במערת מיסליה שבכרמל מחזק את ההשערה שנדידת בני האדם המודרניים מאפריקה התרחשה בשלב מוקדם יותר מאשר סברו.
מציאת הכלים והמאובנים בסמיכות כה רבה גם מעידה על כך שהומו סאפיינס הציג את הטכנולוגיה הזו לאזור כאשר הגיע. הכלים שימשו לא רק לצייד כי אם לעיבוד עורות בעלי חיים שניצודו, לחיתוך צמחים.
נערך ע"י חדשות1 25/01/2018 22:32