משנה יז רַבִּי אֶלְעָזָר בֶּן עֲזַרְיָה אוֹמֵר: אִם אֵין תּוֹרָה, אֵין דֶּרֶךְ אֶרֶץ. אִם אֵין דֶּרֶךְ אֶרֶץ, אֵין תּוֹרָה. אִם אֵין חָכְמָה, אֵין יִרְאָה. אִם אֵין יִרְאָה, אֵין חָכְמָה. אִם אֵין בִּינָה, אֵין דָעַת. אִם אֵין דַעַת, אֵין בִּינָה. אִם אֵין קֶמַח, אֵין תּוֹרָה. אִם אֵין תּוֹרָה, אֵין קֶמַח
אם אין תורה אין דרך ארץ,ככה מתחילה המשנה,ומה שהתרגלנו לחשוב זה שאם אין תורה אין קמח..או יותר נכון כל עניין ה-'תורתו אמונתו' מבוסס על זה,והמשנה פה ברורה..אם אין דרך ארץ אין תורה והפוך,התורה בפעם השניה מוזכרת אחרי הקמח,ז"א קודם תעבוד ואז תהיה לך תורה.
ואלה דברים שאפשר לפספס בקלות,ועןבדה שכך הוא הדבר.הבעיה היא שאין חוק בעולם הזה,אין צדק הכל הפוך מסורבל ועושה את החיים קשים דווקא לציבור שכן יש לו תורה שזה אומר אנשים עם דרך ארץ,החבר'ה הטובים אני קורא לנו.
וזה לא עומד להיגמר שלא תטעו,אני יודע על מה אני מדבר.הציבור מטומטם,לכן הציבור משלם!,שלום חנוך שר את זה מתסכול אישי אני מאמין,וזו בעיה של אלפי שנים,מה שאנחנו יכולים לעשות כדי לשפר את המצב הזה,זה לצאת מקופסת המלפפונים החמוצים,ולהתחיל להבין שיש לנו ארץ נהדרת.נשבע,אין על הארץ הזאת בעולם,ואנחנו עושים הכל כדי למוטט אותה מבפנים ע"י זילזול ורדיפת ראש הממשלה,אפילו הנשיא בכבודו ובעצמו,שיש לי המון המון המון כבוד אליו,אבל גם הוא חלק מהציבור,כן.אותו הציבור שמשלם