אה ושמחה גולדין, הוריו של סגן הדר גולדין שגופתו מוחזקת בידי חמאס מאז מבצע צוק איתן בקיץ 2014, תקפו היום (א') במסיבת עיתונאים את אביגדור ליברמן וטענו שהוא לא מפעיל לחץ על חמאס משום ש"למדינת ישראל יש שר ביטחון חלש ופחדן". הם מתחו ביקורת על התבטאותו של ליברמן הבוקר שלפיה יש להמתין לפני איוש מחליף ללוטן, והאב שמחה הצהיר: "שר ביטחון שאומר את הדברים שאמר היום - אין לו שום זכות מוסרית לקבל החלטות, לפקד על צבא, להוביל לקרב".
בני הזוג קיימו מסיבת עיתונאים בביתם בכפר סבא, ובה התייחסו להודעתו של ליאור לוטן בשבוע שעבר על עזיבת התפקיד. שמחה גולדין אמר: "הבוקר שר הביטחון ביקש מראש הממשלה שלא למנות מתאם חדש לנושא השבויים והנעדרים. על המחויבות של ליברמן לערכי צה"ל ידברו אחרים. אני מבקש להתייחס לעניין עצמו, מדיניות ישראל בנושא השבויים והנעדרים נקבעה מאז קום המדינה תמיד על ידי ראש הממשלה. זו האחריות והסמכות שבאה עם התפקיד. אני פונה לראש הממשלה נתניהו: יש למנות מיד מתאם לענייני השבויים והנעדרים. אסור להפקיר את הדר ואורון אפילו ליום אחד.
עליך לשמור על ערכי צה"ל ולהחזיר את הדר ואורון. הבן שלנו הוא לא עסקה. אני מבקש מכל הכוחות הפולטיים: אל תהפכו את הדר הגיבור למחיר. החיים שלנו זה לא דבר שאפשר לדבר עליו במונחים של שוק. מהיום הראשון אנו דורשים לשנות את המשוואה ולהפעיל לחץ על החמאס".
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5008303,00...