כך תמחקו את רשימת אנשי הקשר שפייסבוק מייבאת מהטלפון שלכם

השבוע הכי גרוע בתולדות פייסבוק ממשיך וככל שהזמן עובר רבים מגלים עוד מידע שהם שיתפו עם הרשת אך שכחו עם הזמן. בשבוע שעבר סיפרנו לכם איך להסיר את הגישה שנתתם לאפליקציות לחשבון הפייסבוק שלכם, השבוע נלמד אתכם קצת על הפיצ'ר הישן של פייסבוק שגם הוא פוגע לא פחות בפרטיות שלכם ושל החברים שלכם.

 

 

אנשי הקשר שלכם, לא של פייסבוק.

התקנתם במכשיר שלכם את אפליקצית המסרים (מסנג'ר) של פייסבוק, בדר"כ כלל בהתחלת השימוש תתבקשו לאשר גישה לאנשי הקשר שלכם. כידוע לכם, אנשי קשר הכוונה למספרי הטלפון שרשומים במכשיר שלכם, שמעולם לא היה צורך אמיתי לשתף אותם עם פייסבוק, אלא אם אנחנו רוצים לעזור לרשת למצוא עבורנו חברים ואנשים, כי מאוד קשה לה לעשות זאת בעצמה.

 

אבל מה שאתם לא יודעים, הפיצ'ר הזה עשוי לאפשר לרשת למלא את הרווחים במידע החסר עליכם לטובת הרשת החברתית - עם מי אתם מדברים, כמה זמן או אולי גם מה דיברתם. בימים אלו פייסבוק נתפסה כמי שלא עשתה מספיק להגן על פרטיות המשתמשים שלה, אי אפשר לדעת מה עוד יתגלה בהמשך אך לפחות כרגע אולי כדאי שתעשו בדיקה מה הרשת יודעת עליכם וכמה אתם שומרים על הפרטיות של החברים שלכם מהענק החברתי.

 

איך רואים את המידע?

ישנם שני מאגרים שמחזיקים במספרי טלפון שסיפקתם לפייסבוק מאגר אחד הוא רשימת ההזמנות (אנשים שהזמנתם בעבר לפייסבוק), גשו לניהול אנשי הקשר של ההזמנות. בקישור זה תוכלו לראות איזה אנשי קשר הזמנתם לפייסבוק, תתפלאו למצוא שם גם אנשים קשר שהזמנתם בעבר לפייסבוק (בתקופה שפייסבוק הייתה בחיתוליה), תרגישו חופשי למחוק את כולם, מי צריך הזמנה לפייסבוק?

 

 

לחיצה על הסרת הכל תמחק את אנשי הקשר שהתרתם לפייסבוק לקחת מהמכשיר שלכם. על מנת לוודא שלא נשאר כלום ניגש למאגר השני שפייסבוק מחזיקה - רשימת אנשי הקשר ששיתפנו, צפו ברשימת אנשי הקשר שהעלתם לפייסבוק דרך האפליקציה.

 

אל תתרגשו כמובן מההתראה של פייסבוק. היא תסתדר גם בלי המידע הזה.

 

לא לשכוח, אל תאפשרו להעלות את אנשי הקשר באופן אוטומטי

אם מחקתם את אנשי הקשר מהקישורים שלמעלה אך לא ביטלתם את אפשרות הסנכרון עם האפליקציה - הם יחזרו לרשימה מהר מאוד. נקצר את התהליך עבורכם ונסביר לכם בפשטות כיצד להסיר הסנכרון האוטומטי מהאפליקציה.

 

אייפון ואנדרואיד:

1. פותחים את המסנג'ר ונוגעים בתמונת הפרופיל שלכם

2. לוחצים על אנשים 

3. לוחצים על סנכרון אנשי הקשר ומעבירים למצב כבוי (off)

 

פייסבוק עשתה את זה פשוט לבטל אך לא באופן תמים. רבים חושבים שהמידע חסר ערך והקלות שאפשר להוריד את המידע גורמת להם להרגיש יותר בטוח להשתמש ולאפשר לגשת אל המידע, אך בעולם של היום, אולי נשמח למעט פרטיות אם נגביל את הרשת ואת המידע שאתם בוחרים לשתף איתה.

 

פורסם לראשונה בתאריך 27/03/2018. אין להעתיק, לפרסם או לעשות כל שימוש אחר במאמר ללא אישור מפורש בכתב.