איך לראות ולחסום את האפליקציות שעוקבות אחריכם בפייסבוק

פייסבוק מתמודדת עם המחדל הגדול של דליפת מידע על 50 מיליון משתמשים אמריקנים לחברת ייעוץ פוליטי בשם קיימברידג' אנליטיקס, החברה על פי הפרסומים לא פרצה לפייסבוק ואספה את המידע אלא קיבלה אותו באישור דרך אפליקציה שסיפקה את הנתונים על המשתמשים ועל החברים שלהם.

 

 

רוב האנשים לא יודעים אך כשהם מבצעים התחברות לאתר כלשהו או לאפליקציה באמצעות חשבון הפייסבוק שלהם, הם מספקים לחברות גישה להצצה בפרופיל האישי בפייסבוק, חלק מהמידע שנחשף הוא מי החברים שלכם, במה אתם עובדים, מה המייל שלכם, בני כמה אתם, למי עשיתם לייק, היכן אתם גרים או גרתם בעבר, מספר הטלפון ועוד. כמעט כל מה שתשתפו בפייסבוק שלכם יחשף בפני אותו גורם או חברה שרוצה לנצל את המידע הזה, ואם שיתפתם אפליקציה כזו, אתם עלולים מהר מאוד להפיל גם את החברים שלכם.

 

פייסבוק מסתירה את המידע שלכם ממפרסמים, ממפתחים ושותפי הפרסום שלה - כל אלה לא יכולים לראות את המידע הרגיש שלכם, המידע מוצפן ומאוחסן בצורה אנונימית לחלוטין בכדי להגן על פרטיותכם, אך דבר זה לא מונע ממנה למכור את המידע לחברות שרוצות לעקוב אחריכם ואחרי אנשים כמוכם ולהציג עבורכם פרסום מותאם.

 

אז איפה הבעיה?

במהלך השנים, נתתם גישה לעשרות אפליקציות וברגעים אלו ממש יתכן והתחברתם לאתר חדש או אפליקציה באמצעות חשבון הפייסבוק. זה נחמד, זה מהיר וזה פשוט וגם אין לכם מה להסתיר נכון?, אך עם הזמן ההרשאות לאפליקציות האלה נשארות ואתם כבר הפסקתם לעקוב מה קורה עם המידע שלכם ולאן הוא הולך ולעיתים לא ממש הייתם שמחים לשמוע מי באמת עושה שימוש בכל הפרופיל שלכם בשביל לערוך את הפרסומת הבאה שתראו. זה על רגל אחת, עם מידע נוסף אפשר לבצע הצלבות ברמה גבוהה יותר עד לכדי הצצה אמיתית לכל מהלך חייכם.

 

לחלק שאתם לא יודעים או לא זוכרים

למזלנו, עדיין אפשר לעשות משהו ולעצור את כדור השלג או יותר נכון את כדור המידע האישי שלכם שמתגלגל כל הזמן הלאה מחברה לחברה. לא תאמינו עד כמה זה פשוט.

 

שלב 1: ניגש לקישור הבא: https://www.facebook.com/settings?tab=applications&section=all

 

הקישור הזה יוביל אתכם למסך האפליקציות וההרשאות, במסך זה תוכלו לראות את כל האפליקציות שמרגלות אחריכם ואחרי הפעולות שלכם ברשת החברתית. 

 


Facebook

 

שלב 2: במסך זה, מעבר על שם האפליקציה יחשוף בפניכם אפשרות להסרה או לעריכה. כאן תצטרכו להחליט עד כמה האפליקציה חיונית עבורכם, ולמחוק אותה אם אינכם עושים בה שימוש או לכל הפחות, לערוך את ההרשאות, כלומר, את המידע שאתם רוצים לאפשר לאפליקציה לגשת אליו.

 

במידה ואתם מעוניינים להגביר את פרטיותכם למקסימום, מסך זה אמור להיות אפור ללא כל הרשאה לאפליקציות. 

בהצלחה!

 

פורסם לראשונה בתאריך 22/03/2018. אין להעתיק, לפרסם או לעשות כל שימוש אחר במאמר ללא אישור מפורש בכתב.