10 דרכים לבנות את הבטחון העצמי של ילדכם

  • 6,437

אל תחמיצו אף עדכון






האם לשבח את ילדכם ללא הרף הוא דבר טוב או רע? מה לגבי לתת לילד לבחור בעצמו? אלו שאלות שמעסיקות אתכם מדי יום ואתם נתקלים בהם בבית ולא תמיד יודעים כיצד לפעול, אז הנה 10 דרכים מומלצות לבניית בטחון עצמי אצל ילדכם, אנחנו אהבנו את 6 ו-9.

 

 

1. פנו מקום

בכדי לבנות את הביטחון העצמי אצל ילדכם עליכם ללמוד לפנות לו מקום, לתת לו להתנסות בדברים בעצמו ולקחת סיכונים. הכישלון הוא בלתי נמנע והוא מפתח ומגדל, אם נלמד את ילדנו לא לפחד מהכישלון אלא ללמוד ממנו נבנה אנשים בריאים בעלי ביטחון עצמי מפותח.

 

2. שבחים מוגזמים עושים יותר נזק מתועלת

הביטחון העצמי מגיע מתחושה של היותנו נאהבים, בטוחים ובעלי יכולת ומיומנויות. לרוב הורים מספקים בשפע את האהבה והביטחון אך פיתוח יכולת ומיומנות דורש זמן והשקעה. שבחים מוגזמים לא מאתגרים את ילדכם ולמעשה הם עלולים לפגוע בביטחון של הילד בכך שהם יוצרים בילבול וחוסר אמון כלפי ההורה וכעס כלפי העולם החיצוני. מלבד אלו לגרום לילדכם להאמין שהוא הכי יפה בעולם והכי חכם שקיים הופך את ילדכם לאגו-מניאק שעושה נזק לעצמו ולחברה.

 

3. סיכונים זה שם המשחק

בכדי לבנות ביטחון בעולם ילדים חייבים לקחת סיכונים, לקבל החלטות ואחראיות. תנו לילדכם לנסות למזוג את המשקה גם אם זה אומר שהוא ישפך על כל הריצפה... אם זה קורה לא להתבלבל- תנו לו מגבת. לקיחת אחראיות לאחר סיכון שכשל זאת למידה.

4. תנו לילדכם לבחור

קבלת החלטות מגיעה עם תופעת לוואי מעניינת- עוצמה! תנו לילדכם להתנסות בקבלת החלטות אפילו בגילאים צעירים. אם הילד מתעקש שלא צריך מעיל תנו לו לצאת ולשקשק קצת בחוץ, גם במחיר של התקררות ילדכם יבין הרבה יותר על העולם בצורה הזאת.

 

5. תנו להם לעזור בבית

בבניית ביטחון עצמי ילדים צריכים הזדמנויות להרגיש ולהדגים את היעילות שלהם ושהתרומה שלהם למאמץ משותף היא משמעותית. הם יכולים לעזור בניקיונות, בישולים, סידור המיטה ועוד...

 

6. עודדו אותם לחפש את תחומי העניין שלהם

דרך נוספת לחזק את הביטחון העצמי היא לעודד לקחת מטלות בתחומים שמעניינים אותם ואז לוודא שהם משלימים את המשימה. זה לא באמת משנה מה המשימה זה יכול להיות כל דבר משחיה ועד משחק וידאו. החשוב ביותר הוא לוודא כי הם מסיימים את המטלה בכדי לחוש בסיפוק.

 

7. מה עושים כשילדכם נכשלים? לא לאבד שינה!

הרבה הורים לוקחים קשה את הכישלונות של ילדיהם, הרבה יותר מהילדים עצמם. הכישלון עבור ילדכם הוא הזדמנות מופלאה לבניית הביטחון כמו שכבר ציינו.

8. תוודאו כי לא קיים ספק

האהבה שלכם היא ללא כל תנאי! תנו לילדכם לדעת כמה אתם אוהבים אותו בלי שום קשר לכישלון או החלטות גרועות.

 

9. מטרות הגיוניות

וודאו כי המטרות של ילדכם ברות השגה ותואמות את גילם ויכולתם. זה אומר שאם ילדכם רוצה להיות שחקן כדורגל ומנסה להתקבל לנבחרת העירונית יש להמליץ לו קודם להתחיל בקבוצה של בית הספר ומשם לטפס.

 

10. שבחו כשצריך

למרות שלרוב אנו משתמשים בשבחים בצורה הלא נכונה כאשר השבח נאמר בזמן הנכון יש לו פוטנציאל להקפיץ את הביטחון העצמי. עודדו את ילדכם לנהל יומן שבחים - לאסוף ולתעד פרסים וניצחונות וכאשר הם מדוכאים או כושלים זה זמן טוב לפתוח את היומן ולהיזכר. יומן שבחים נותן פרספקטיבה וגורם לביטחון שאבד לשוב מהר יותר.

 

לסיכום

גרמו לילדכם להרגיש מיוחדים ונאהבים, 

עיזרו להם להציב מטרות הגויניות אך מאתגרות ודחפו אותם לנסות שוב ושוב, לא לפחד מכישלון! כך גדלים ילדים בעלי ביטחון עצמי חזק ובלי כלים רבים להתמודדות עם העולם שבחוץ.

 

אם אהבתם אנא מכם לחצו על כפתור השיתוף ושתפו את המאמר בקיר הפייסבוק שלכם!

 

פורסם לראשונה בתאריך 05/11/2017. אין להעתיק, לפרסם או לעשות כל שימוש אחר במאמר ללא אישור מפורש בכתב.


https://www.isramedia.net/content/how-to-build-your-childs-self-esteem