הם אומנם אינם פופולריים כמו התפוח או האגס אך סגולותיהם הרפואיות הופכות את פרי החבוש למבוקש מאוד.
למה משמש פרי החבוש? כמזון מפרי החבוש ניתן להכין ריבה או לשלב בסלט. הפרי מסייע בעיכול מכיוון שמכילי סיבים תזונתיים רבים.
בקוסמטיקה משמש פרי החבוש לטיפול בסדקים בעור או דלקות
וכן להקלה על כוויות שמש.
לאנשים הסובלים מסוכרת יכול החבוש לסייע להפחתת הכולסטרול בדם.
לטיפול טבעי והקלה על דלקות גרון ושיעול ניתן להרתיח מעט את זרעי החבוש להוסיף מעט סוכר ולשתות.
העיקר הבריאות !