אם קניתם כרובית בפעם הראשונה בוודאי נתקלתם במשהו שלא ממש ציפתם לו - תולעים.
בניגוד לשאר הירקות אותם תקבלו נקיים (לפחות מתולעים) הכרובית היא גן עדן לחרקים ולכן לפני בישול או טיגון כרובית מומלץ לנקות אותה באחת הדרכים הבאות:
1. מרתיחים מים בקומקום, מפרקים את פרחי הכרובית לגודל הרצוי מכניסים לתוך סיר או קערה למשך 5-10 דקות. כל החרקים למינהם ימותו, לאחר מכן לשטוף וזה מוכן.
2. קערה או סיר עם מעט חומץ ומים קרים, על אותו עקרון כמו באפשרות הראשונה.
אלו הן האפשרויות המומלצות לניקוי כרובית. אין 100% דעו כי לרוב אין חרקים מזיקים כל כך בכרובית.
תמונה: אריאל פלמון, ויקיפדיה