מתכון - עלי גפן ממולאים בקינואה ועגבניות.

חזרה לפורוםחזרה לפורום הרשמההרשמה התחברותהתחברות
  • מתכון - עלי גפן ממולאים בקינואה ועגבניות.
    shira_malka
    shira_malka
    מספר הודעות: 13
    ותק: 9 שנים וחודש
  • 27/06/2015 16:43
  • צפיות1,180
מומלץ מאד!

מצרכים
המרכיבים (ל-20 יחידות):
30 עלי גפן (טריים וחלוטים או משומרים)

למלית:
כוס קינואה, שטופה
2 בצלים, קלופים וקצוצים דק
עגבנייה, קצוצה דק
50 גרם עגבניות מיובשות, חתוכות לרצועות ברוחב 1/2 ס"מ
2 שיני שום, קלופות וכתושות
צרור פטרוזיליה (כולל הגבעולים), שטופה וקצוצה דק
1/2 כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
1/2 כפית סוכר

לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס מים
מיץ מחצי לימון
1/2 כפית מלח
שן שום, קלופה וכתושה

לעיטור: עירית טרייה, שטופה וקצוצה דק - לא חובה
להגשה: גביע יוגורט מכל סוג

אופן ההכנה
מבשלים קינואה ב-3/4 כוס מים רותחים (יחסית מעט מים, משום שהקינואה תתבשל עוד בהמשך) על אש גבוהה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד.
מרפדים סיר ב-10 עלי גפן טריים/ משומרים וחלוטים.
מערבבים קינואה עם יתר מרכיבי המלית. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

פורשים את עלי הגפן על קרש או צלחת כך שצדם היפה (המבריק יותר) פונה מטה. מניחים כף מהתערובת, מקפלים את השוליים ומגלגלים פנימה, תוך כדי הידוק, עד לקבלת גלילה סגורה היטב.
מניחים בסיר המרופד בעלי גפן, כשהצד הפתוח פונה מטה.

רוטב: מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים על העלים הממולאים שבסיר. מניחים צלחת כבדה על העלים ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה ועשרים דקות. מסירים מן האש ומצננים לחלוטין. מגישים קר, רצוי לצד יוגורט.

למי שיותר נוח לקרוא במקור, המתכון מכאן:
http://www.rest.co.il/Recipe.aspx?RecipeID=2426

מתכון לא פשוט, ולא בטוח שיצא מושלם בפעם הראשונה, אבל שווה כל דקה.


  • תגובה מהירה



מקרא סימנים
  • הוספת תגובה הוספת תגובה
  • הודעה חדשה
  • הודעה עם תוכן
  • o הודעה ללא תוכן
  • תמונה מצורפת תמונה
  • וידאו מצורף וידאו


כללי הפורומים של ישראמדיה