הקינואה נכנסת לאט ובטוח למטבח הישראלי, היא מופיעה בסלטים וכתוספת בריאה מאוד לארוחה.
קינואה היא זרעונים קטנטנים שמקורם בצמח כף האווז ממשפחת הירבוזיים, מקור הצמח הוא מדרום אמריקה
שם הקינואה נפוצה מאוד כמזון כבר אלפי שנים.
הקינואה אינה מכילה גלוטן והיא אינה סוג של דגן לכן היא מתאימה גם לחולי צליאק,
קינואה עשירה בחומצות אמינו ובסיבים תזונתיים, חלבון וברזל, מה שהופך אותה לבריאה יותר לאכילה.
את הקינואה יש לשטוף היטב לפני האכילה ולבשל עד לשקיפות.
למתכון קל להכנת קינואה עם תוספת של אפונה ( קפואה)
http://learn-to-baking-cooking.blogspot.co.il/2015...
את האפונה או כל ירק שתבחרו מוסיפים באמצע הבישול , מכיוון שבדרך כלל הקפואים מגיעים במצב של חצי בישול ולא זקוקים לזמן בישול ממושך.
ניתן להשתמש כמעט בכל ירק החל מפטריות תירס, גזר שעועית חומה או לבנה.